Aktiviteter

Events, debatter og arrangementer

Kunst & Kultur i Balance arbejder løbende på at skabe initiativer og aktiviteter, der på forskellig vis bidrager til at øge diversitet, ligestilling og inklusion i kunst- og kulturbranchen. Her finder du en oversigt over Kunst & Kultur i Balances aktiviteter i 2021.

Afsluttet

Kom og mød 149 andre forandrings-agenter som dig, der enten allerede har deltaget i Kunst & Kultur i Balance eller nu vil være med til at gøre en forskel sammen med andre.

Udviklingsinitiativet Kunst & Kultur i Balance startede i 2020, som reaktion på den stormende debat om magtmisbrug og sexisme i kulturbranchen. I 2021 er endnu flere sager og vidnesbyrd kommet frem. Derfor var vi over 100 organisationer og aktører, som samlede os for at lave nogle fundamentale forandringer. Vi startede med en uddannelse – nu hæver vi ambitionsniveauet, og vi har brug for dig!

Du kan være med til at skabe den nødvendige udvikling for en mere inkluderende og mangfoldig branche i balance; alle kan med praktiske greb og adfærdsdesign, som bygger på evidens, skabe positive ændringer og adfærdsforandringer i det daglige arbejde. Derfor skal vi mødes og idéudvikle sammen, og vi skal dele det, der virker på tværs af vores brancher.

Vores netværksevent d. 23. september bliver en dag med indsigter, øjenåbnere, eksempler på hvad der virker, ide-generering, erfaringsudveksling, relationer, snakke – og bobler. Det bliver sjovt, ambi- tiøst, praktisk, handlingsorienteret og entreprenant. Vi mødes for at rykke noget.

 
Program:
11:00 Introduktion til Kunst & Kultur i Balance
11:25 Det store puslespil, status og ressourcer 
11:40 Oplæg v. Tinnas C. Nielsen: Alle kan være med til at lave forandringer – og få andre med 
11:50 Gruppearbejde: Del erfaringer – det der virker / det vi har afprøvet 
12:10 Metode: Hvordan skal vi lave forandringerne? 
12:30 Frokost
13:15 Fællessang
13:30 Oplæg v. Tinnas C. Nielsen: Indsigter om psykologiske og sociale barrierer
13:50 Gruppearbejde: Gaveudveksling
14:40 Kaffepause
15:00 Oplæg v. Tinnas C. Nielsen: At være inkluderende overfor diversitet 
15:10 Metode: Flip Spørgsmål 
15:30 Metode: Spørgsmåls-brainstorm: Hvordan skal vi lykkes sammen? 
16:00 Gruppearbejde: Idé-generering 
16:15 Stille refleksion
 

Tilmeld dig eventet i dag, så du får en af de 150 pladser! Det er gratis og først til mølle-princippet.

 

TILMELD DIG HER

Man kan deltage med 1-2 personer per organisation. Manglende fremmøde udløser et no-show fee på 350 kr. som dækker tabte udgifter til forplejning. Rejser du fra Jylland eller Fyn tilbyder Kunst & Kultur i Balance støtte til din transport til København.

Event info:

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

D. 23. september 2021 kl. 11:00-16:30
(med mulighed for at blive længere)

Støttet af KODA Kultur og Kunst & Kultur i Balances partnerkreds

Kunst & Kultur i Balance er en del af det digitale Kulturmøde med paneldebatten ‘Et kulturliv uden magtmisbrug’:

Det seneste år er det igen blevet slået fast, at kulturbranchen er præget af magtmisbrug og sexisme. Musikere, kunstnere, forfattere og journalister er stået frem, og har delte deres oplevelser. Debatten handler ikke længere om, hvorvidt det sker, men om, at det sker, og hvad branchen kan gøre for at stoppe det.

Mere end 30 institutioner på tværs af kulturlivet stiftede i efteråret 2020 initiativet “Kunst & Kultur i Balance for at skabe langvarig forandring og gøre op med magtmisbruget. Så hvad er status? Hvad er der sket i kulturbranchen det sidste år?

Vær med, når vi samler branche- og kulturorganisationer til en inspirerende udveksling af erfaringer med konkrete løsninger.

Præsenteres i samarbejde med initiativet “Kunst og kultur i balance”.

Panel

  • Tinna C. Nielsen, adfærdsdesigner Move the Elephant for Inclusiveness

  • Bjarke Svendsen, leder af spillestedet ALICE CPH

  • Eva Frost, leder JazzDanmark

  • Kirsten Barslund, projektleder DFI’s mangfoldighedsindsats

  • Danjel Andersson, direktør Dansehallerne

Vært: Anja Bo

Se debatten i sin fulde længde her
Link til Kulturmødet 2021: https://www.kulturmoedet.dk/

Ved dette netværks-event inviteres alle med virke i kultursektoren til en workshop med afsæt i netværk, videndeling og community building. 
Workshoppen finder sted den 20. maj kl. 14-16
 
Vi har integreret workshoppen som del af Talk Town-festivals program for dels at skabe et større outreach, dels at placere vores projekt som naturlig del af den øvrige samfundsdebat om diversitet, ligestilling, inklusion og  mangfoldighed. Efter workshoppen, som afholdes via Zoom, inviterer vi til et uforpligtende fysisk netværksarrangement på Nørrebro. 
 
Link til event: https://fb.me/e/SqKkHdYZ

Projektleder Anne Dalby deltager i paneldebatten ‘Hvordan skaber vi større ligestilling og diversitet i den kreative sektor?’ i forbindelse med Villa Kulturs festival ‘Culture Kicks Back’.

Til denne paneldebat diskuterer vi, hvad vi som kulturaktører kan gøre for at skabe større mangfoldighed på landets scener, filmset og tegnestuer.

  • På hvilken måde kan enkeltstående initiativer spille en rolle for branchen som helhed?
  • Hvordan sikrer vi, at nye tiltag skaber reel forandring – og kan vi samtidig undgå sociale slagsider?
  • Og hvor ligger ansvaret for ligestilling og diversitet egentlig henne: hos politikerne, hos institutionerne eller hos kulturaktørerne selv?

Link til debat: https://www.villakultur.dk/happenings-kalender/culture-kicks-back/paneldebat-ligestilling

Kunst & Kultur i Balances første initiativ var et uddannelsesforløb, der tog afsæt i adfærds- og kulturændringer. Forløbet strakte sig fra den 16. december 2020 til den 23. marts 2021, og blev afholdt online via Zoom og bestod af:

  • 1 Kick Off-Arrangement 
  • 6 uddannelsesmoduler